Nehoda tří kamionů

V září došlo ke smrtelné nehodě na rakouské dálnici A12. Při střetu dvou nákladních vozů vyhasly dva životy českých truckerů. Zjišťovali jsme podrobnosti.

Řidič a spolujezdec kamionu s českou poznávací značkou zahynuli poblíž Kufstein-Nordu při hranici s Německem. Nehoda se týkala tří nákladních vozů a došlo k ní kvůli obnoveným hraničním kontrolám. První kamion musel zastavit kvůli zmiňované hraniční kontrole, druhý vůz ještě dokázal bezpečně zastavit, ale třetí náklaďák, s českou poznávací značkou, nestihl zabrzdit a do nákladního vozu před sebou narazil. Jeho posádka bohužel střet nepřežila.

Nadace se díky zapojení uživatelů facebooku dostala k informacím, že se jedná o řidiče ve věku 47 a 53 let, dále jsme získali i název dopravní firmy, u které řidiči jezdili, a nakonec i kontakt na bratra jednoho ze zemřelých.

Bohužel ani jedna rodina nesplňovala naše stanovy. V prvním případě šlo o rozvedeného muže, který měl sice neplnoleté děti, ale nadace podporuje jen rodiny, které žily společně s otcem a byly závislé na jeho příjmu. Druhý, třiapadesátiletý řidič, měl už dítě dospělé. Přejeme pozůstalým hodně síly k překonání těžké životní ztráty.

Foto: ČTK

Nehoda tří kamionů
Přesunout se na začátek
academy turkeydershane ankara dershane fiyatları