Rok 2017

Zakončujeme hektické období uzávěrek za loňský rok, máme dokončenou účetní závěrku, výroční zprávu nadace i vyúčtování veřejné sbírky (DMS). V nejbližší době odešleme uzávěrky na městský soud, který pak v řádném termínu uzávěrky zveřejní na www.justice.cz . V roce 2017 jsme schválili do programu nadace nové rodiny: Karla a Matyáše Kovalské, kteří s námi jeli hned na letní dovolenou, Martinu a Pavla Chramostovi a Luďka Kubíka. Jejich příběhy najdete v záložce Komu pomáháme vzápětí.

Sbírka pro pozůstalé po řidiči při nehodě u Horoměřic

DSC_6592

Médii v současnosti otřásá tragická nehoda u Horoměřic, která se stala v pátek 12.01.2018, kdy došlo ke srážce autobusu společnosti Arriva a vozu Škoda Superb, který řídila mladá žena. Nehoda vzala život mimo jiné i řidiči autobusu Janu Mášovi, který by letos oslavil 40. narozeniny.

Nenechte se napálit

kamion

Na základě vznesené otázky od jedné pozůstalé maminky, kdo platí převoz zemřelého do místa bydliště, jsme se obrátili na pojišťovnu Kooperativa, zda zákonné pojištění odpovědnosti za zaměstnavatele, při pracovním úrazu zaměstnance v zahraničí – úmrtí, pokrývá všechny náklady spojené s převozem zpět do ČR?!

Oslavili jsme narozeniny s Jakubem Rybákem

Uprostřed léta jsme oslavili dodatečně 18-té narozeniny Jakuba Rybáka. Dohodli jsme se, že po úspěšném složení maturitní zkoušky mu pomůžeme sehnat ojeté auto vhodné k prvnímu rozježdění, po získaném řidičáku. Letos Jakub zakončil úspěšně střední lesnickou školu, která byla poměrně náročná. Našel si práci, za kterou musí dojíždět pár kilometrů, ale spojení veřejnou dopravou je špatné. Proto jsme rádi, že jsme našli vhodné auto, v servisu provedli pravidelnou údržbu a v dobrém stavu ho předali Jakubovi k užívání. Přejeme ti Jakube hodně šťastně ujetých kilometrů a ať se ti v budoucím životě daří.

Tortoreto, Arrivederci za rok

19601394_1645964778748045_6869707211343244563_n

Už potřetí jsme letos jeli na letní pobyt k italskému moři. A protože jsme si zamilovali ubytování v Playa Sirena, jinou lokaci jsme ani nehledali. Celý týden se jako vždy  báječně vydařil. Tentokrát s námi byly nové 2 rodiny, tedy 2 nové maminky a 3 děti. Zakrátko zapadli všichni „nováčci“ do kolektivu, jakoby do nadační rodiny patřili odjakživa.