Jana a Milan Červení

Jana žije společně se svým bratrem Milanem (kterého Nadace podporovala až do ukončení studií v roce 2009) v pronajatém bytě 1+1 v Chebu, Milan se po smrti tatínka stal poručníkem své sestry Jany. Maminka trpí obdobnou nemocí roztroušené sklerózy a je již několik let v léčebně. Byla zbavena svéprávnosti, děti strávily 6 let v dětském domově, zatímco tatínek jezdil s kamionem, aby vydělal více peněz. Milan studoval gymnázium, které ale přerušil a přešel na Střední integrované učiliště v Chebu, Jana je ve zvláštní škole.

Nehoda, při které zahynul tatínek Jan Červený, se stala odpoledne 31. března 2008 v Chebu. Podle protokolu Policie ČR narazil řidič vlivem selhání srdce nejdříve do sloupu signalizačního zařízení, poté do stojícího městského autobusu. K dalšímu zranění osob při této nehodě nedošlo. Pan Červený zemřel na místě na selhání srdce.

Rodině Červených pomáhá nadace od 25. 10. 2008, a to měsíčním příspěvkem 1.500,- Kč na Janu a 1.500,- Kč na Milana. Příspěvky jsou rodině zasílány na základě rozhodnutí správní rady ze dne 21. 10. 2008. Podpora Milanovi byla ukončena v roce 2009 – vystudování.

Podpora rodině byla pozastavena od února 2010 na základě porušení principů nadace (nekomunikace s nadací, nedodání požadavků na vánoční dárek, neinformovanost nadace).