Klára, Jakub a Lenka Fedákovi

fedak2Jakub Fedákfedak3Tři sourozenci, v době schválení ve věku 15, 13 a 7 let, mají ještě staršího bratra, syna maminky z prvního manželství, Bohumila (22 let). Ten s jejich tatínkem Tiborem Fedákem, který zemřel v červnu 2015, vyrůstal od svých pěti let, nyní je mamince velkou oporou. Paní Fedáková pracuje jako pokladní v supermarketu na zkrácený pracovní úvazek. Všichni bydlí v družstevním bytě 3+1 nedaleko Jičína, v domě starém 45 let, postaveném pro zaměstnance místního státního statku. Táta zemřel při výkonu povolání profesionálního řidiče kamionu, kdy zkolaboval při vykládce v Portugalsku. Jednalo se o infarkt, a to ve věku pouhých 38 let. Naši nadaci kontaktovali jeho kolegové ze Svazu řidičů, kteří zařídili převoz zemřelého do ČR na náklady zaměstnavatele. Rodina má zvýšenou péči i náklady na nejmladší Leničku, která trpí těžkou cukrovkou. Na senzor do přístroje na měření glykemie jí přispívá nadace Šťastná hvězda, jedná se o měsíční náklad 3600,- Kč. Lenka si inzulín píchá několikrát denně do bříška sama.
Rodinu jsme schválili do programu nadace Truck HELP 30.10.2015. Klárce posíláme měsíční podporu ve výši 1500,- Kč, Jakubovi měsíčně 1500,- Kč a Lence měsíčně 1500,- Kč.
Pokud chcete této rodině pomoci, pošlete svůj dar v jakékoliv výši na číslo účtu nadace a do textu napište „dar pro Kláru/Jakuba/Lenku Fedákovi“.