Monika Veverková

Monika se narodila 21. února 2008. Bydlí s maminkou Monikou u Rokycan, v domě rodičů tatínka.

Maminka je vyučená kuchařka, pracovala i jako dělnice v lese, po ukončené mateřské je vedená na Úřadu práce a shání zaměstnání. Tatínek malé Moniky, Petr Veverka, byl profesionálním řidičem kamionu. Zemřel 22.2.2011 ve 12:08 v Německu na dálnici A1 ve směru na Osnabrück, kde došlo k dopravní nehodě. Pan Veverka najel bez brždění do posledního stojícího vozidla v koloně, do nákladního auta, jehož rampa projela kabinou a usmrtila ho. Pan Veverka nebyl připoután a důvodem nebrždění bylo podle policejního komisaře pravděpodobně oslnění poledním sluncem.

Malá Monika má sestru Terezu Polívkovou, narozenou v roce 1991, z maminčiny strany z prvního manželství, která studuje VŠ. Dále má dva bratry, dvojčata, z prvního manželství tatínka, ti se narodili v roce 1994. Po narození se zjistilo, že Miroslav je těžce postižený a Václav opožděný. Mirek je v ústavu v Kamýku, Vašek studuje SOU. Oba bydlí ve stejném domku jako Monika, oba vyžadují zvláštní péči a stará se o ně děda s babičkou, rodiče Petra Veverky. Maminka dvojčat Erika byla v roce 2010 nucena odstěhovat se za prací, pravidelně ale chlapce navštěvuje.

Od 1. září 2011 zasílá Nadace Truck HELP měsíční příspěvek Monice ve výši 1500,- Kč. Příspěvky jsou rodině zasílány na základě rozhodnutí správní rady ze dne 16.8.2011.

Pokud této rodině chcete pomoci, pošlete libovolný příspěvek na bankovní účet nadace a do textu uveďte „dar pro Moniku Veverkovou“.