Ondřej Matuška

bydlí s maminkou Zdeňkou ve Vlasaticích u Brna. Naši nadaci zkontaktovala Ondřejova teta, která nás informovala krátce po nehodě svého švagra, Františka Matušky. Ten před svými 53. narozeninami zahynul při nehodě kamionu, ve kterém jel jako spolujezdec – druhý řidič. Stalo se tak 15.12.2006 na Slovensku u Vlčkovce, s kolegou Františkem Lukešem, který řídil. Vezli ryby na vánoční trh. Podle protokolu o nehodě sjel z nezjištěných příčin z vozovky ze svahu na pole, kde se s kamionem převrátil na střechu. Oba řidiči při nehodě zahynuli na úraz hlavy, pan Lukeš po sobě zanechal děti starší 18ti let. František Matuška má z předešlého manželství děti starší 20ti let, ze současného manželství syna Ondřeje, narozeného v roce 1992.

Rodina Matuškových byla navštívena naší nadací až v září 2008, kdy paní Matušková svolila ke kontaktu s ní. Nadace Truck HELP podporuje Ondřeje Matušku od října 2008 měsíčním příspěvkem 1.500,- Kč, na základě rozhodnutí správní rady ze dne 21.9.2008.

K ukončení podpory této rodině došlo v srpnu 2012, Ondřej zakončil středoškolské vzdělání ve věku 19ti let.