Katka a Filip Opelkovi

Žijí v rodinném domě v Borotíně u Tábora s maminkou Pavlínou, která pracuje na půl úvazku jako školský asistent pro další vzdělávání pedagogů a pomoc školám. Katka chodí do třídy s Maruškou Törkelovou, která přišla o tátu kamioňáka v březnu 2014. Obě rodiny se znají a navštěvují se. Tatínek Radek Opelka zahynul dva dny před Vánoci, dne 22.12.2017, kdy Katce bylo 7 let a Filipovi 10 let. Stalo se tak v areálu firmy v Polsku, kam vezl frézovací stroj. Po nadzvednutí převáženého stroje jeřábem popojel řidič kamionu Radek Opelka o pár metrů dál, aby bylo možno postavit stroj na zem. Najednou však sjel na krajnici. Přítomní hned běželi k vozidlu a v kabině našli řidiče nejevícího známky života. Pitvou bylo konstatováno, že se jednalo o zástavu srdce z neznámého důvodu. Bylo mu 45 let a byl to sportovní typ.

Nadace Truck HELP schválila tuto rodinu do svého programu dne 15.8.2018 a od té doby rodina dostává 1500 Kč měsíčně na Filipa a 1500 Kč měsíčně na Katku.